Темы дня:

Відбито атаки на 14 населених пунктів Донбасу

Відбито атаки на 14 населених пунктів Донбасу

Росіяни зосередили основні зусилля на наступальних діях Бахмутського напрямку.

Минулої доби українські військові відбили атак росіян на позиції близько 14 населених пунктів у Луганській та Донецькій областях. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у неділю, 15 січня.
Росіяни зосередили основні зусилля на наступальних діях Бахмутського напрямку. Також ведуть наступ на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, а на Куп’янському – намагаються покращити тактичне становище.
Зокрема загарбники намагалися атакувати населені пункти Макіївка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Сіль, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Красногорівка, Водяне, Майорськ і Мар’їнка Донецької області.
Минулої доби противник завдав трьох авіаційних і 57 ракетних ударів, здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі.
Для завдання ракетних ударів по столиці та інших населених пунктах України ворог застосував зенітні керовані ракети С-300/С-400. Також здійснив 41 пуск крилатих ракет повітряного та морського базування та керованих авіаційних ракет, які є високоточною зброєю. 26 ракет знищили ЗСУ.
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено.
Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Вовківка і Кіндратівка Сумської області та Ветеринарне, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Стрілеча, Тернова, Чугунівка, Хатнє і Тополі на Харківщині.
На Куп’янському напрямку обстріляно райони населених пунктів Дворічна, Западне, Синьківка, Орлянка, Котлярівка, Берестове і Крохмальне Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
На Лиманському напрямку під вогневий вплив потрапили Макіївка, Площанка, Невське, Кремінна, Діброва і Червонопопівка Луганської області.
На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали Спірне, Виїмка, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Парасковіївка, Бахмут, Веселе, Дружба та Північне на Донеччині.
На Авдіївському напрямку ворог обстріляв із танків та реактивної артилерії райони населених пунктів Красногорівка, Веселе, Авдіївка, Георгіївка, Мар’їнка, Бердичі, Водяне та Новомихайлівка Донецької області.
На Новопавлівському напрямку обстріляно Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву та Велику Новосілку на Донеччині.
На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали Малинівка, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка, Степове та Плавні Запорізької області.
На Херсонському напрямку обстріли з реактивної та ствольної артилерії зазнали Херсон та Антонівка Херсонської області та Дмитрівка Миколаївської області. Є постраждалі серед мирних жителів.
Українська авіація минулої доби завдала п’яти ударів по районах зосередження окупантів. Також збитий БПЛА типу Орлан-10.
У свою чергу підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони вразили два пункти управління, дев’ять районів зосередження живої сили та військової техніки, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби ворога.
У Генштабі додали, що 12 січня, у напрямку тимчасово окупованого Старобільська Луганської області, здійснювалася евакуація близько 50 осіб пораненого особового складу противника, які діяли неподалік від Сватового.
Також за наявною інформацією, в одному з танкових батальйонів 26 танкового полку окупантів, який бере участь у бойових діях на Куп’янському напрямку, станом на 12 січня у справному стані залишалося 10 одиниць танків Т-80БВ. Інші або знищені, або виведені з ладу. З особового складу у батальйоні залишилося близько 30 осіб.
Нагадаємо, загальні втрати росіян в Україні наближаються до 115 тисяч. Лише за добу 13 січня було відмінусовано 530 загарбників.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: