Темы дня:

В Україні запустять пільгову іпотеку: подробиці

В Україні запустять пільгову іпотеку: подробиці

З жовтня програмою Доступні кредити зможуть скористатися лише кілька категорій громадян, а для всіх українців вона почне працювати наступного року.

Заявку на отримання пільгової іпотеки, яка почне працювати з 1 жовтня, можна буде подати через портал Дія, повідомляє Мінекономіки.
З жовтня пільговий кредит під 3% на 20 років з первісним внеском у розмірі 20% для купівлі житла зможуть лише військовослужбовці, працівники сектору безпеки та оборони, медики, вчителі та педагогічні працівники, науковці.
“Роботодавці цих категорій працівників матимуть можливість компенсувати їм початковий внесок та частину тіла кредиту за рахунок бюджетних програм (розмір компенсації залежить від вислуги). Пізніше програма стане доступною для всіх українців, чия житлова нерухомість не перевищує 52,5 кв. м +21 кв. м на кожного члена сім’ї”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що в рамках програми Доступна іпотека можна буде придбати житло до 52,5 кв. м загальної площі +21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї. Якщо йдеться про обласний центр, то в будинку, який перебуває в експлуатації не більше 10 років. Вартість не повинна перевищувати оцінної, визначеної оцінювачем або співробітником банку.
Також вартість 1 кв м не повинна перевищувати опосередковану вартість споруди, визначену Мінрегіоном та збільшену у 2,5 разу для обласних центрів, міст із населенням понад 300 тисяч осіб, на відстані до 15 км від Києва, удвічі – для міст із населенням 100 -300 тисяч осіб, у 1,75 разу – для інших населених пунктів.
При цьому житло застрахує від ризиків випадкового знищення або випадкового пошкодження на повну оцінну вартість.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости