Темы дня:

В Україні продали російський аміак на 910 млн

В Україні продали російський аміак на 910 млн

Гроші від продажу аміаку розміщені на депозитних рахунках АРМА, з яких вони будуть перераховані на купівлю військових облігацій.

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продало на трьох відкритих аукціонах арештований аміак російських компаній на 912 млн. гривень. Про це повідомляється на сайті відомства у понеділок, 21 листопада.
“Чергова партія заарештованого аміаку обсягом 10 тис. тонн, що належить російським підприємствам, реалізована на аукціоні, в ході якого початкова ціна зросла на 26%, або на 77 млн ​​гривень”, – йдеться у повідомленні.
Вказано, що це вже третій лот із загального обсягу аміаку, що становить загалом понад 40 тисяч тонн. Попередні два лоти заарештованої сировини російського підприємства АРМА реалізувало майже за 540 млн гривень.
“Чергову партію російського майна продано з істотним зростанням початкової ціни, що, враховуючи обтяженість активу арештом і необхідність сплати покупцем ПДВ, є високим результатом торгів. У результаті, маємо вже близько мільярда гривень від продажу заарештованих активів російського походження, що дозволяє нарощувати джерела фінансування оборонної сфери шляхом купівлі військових облігацій”, – заявив керівник АРМА Дмитро Жоравович.
Гроші від продажу аміаку розміщені на депозитних рахунках АРМА, з яких після погодження з Кабміном їх буде перераховано на купівлю військових облігацій. При цьому уряд уже погодив купівлю АРМА військових облігацій на 300 млн. гривень.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости