Темы дня:

В Україні на фоні проблем зі зв’язком виник новий вид шахрайства

В Україні на фоні проблем зі зв’язком виник новий вид шахрайства

Зловмисники представляються своїм “жертвам” співробітниками мобільної компанії та пропонують “підключитися до іншої вежі”.

Шахраї освоїли нову “схему” з виманювання грошей на тлі проблем із наданням зв’язку українськими мобільними операторами. Про небезпеку бути ошуканим попереджає Центр протидії дезінформації (ЦПД).

“Останнім часом через відключення електроенергії послаблюється або зникає сигнал мобільного зв’язку, чим користуються злочинці. Шахраї, представляючись співробітником мобільної компанії, розповідають, що перепідключатимуться до іншої “вежі”, щоб під час відключень у вас був стабільний зв’язок”, – йдеться у повідомленні ЦПД.

Далі на телефон “жертви” надходить код, цифри якого просять назвати шахраї. За його допомогою зловмисники зможуть отримати доступ до банківських додатків, облікових записів у соцмережах тощо. ЦПД рекомендує в жодному разі не передавати особисті дані та коди підтвердження підозрілим особам.

Нагадаємо, що компанія “Київстар” звернулася до власників генераторів із проханням поділитися ними. Люди можуть допомогти оператору продовжувати надавати зв’язок під час перебоїв зі світлом.

Раніше представник компанії Lifecell Богдан Пірлик розповів про те, що необхідно робити у разі проблем з інтернетом та мобільним зв’язком.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: