Темы дня:

В ОГП назвали число жертв війни серед цивільних

В ОГП назвали число жертв війни серед цивільних

На деокупованих територіях Харківської, Донецької та Херсонської областей наразі знайдено понад 700 тіл убитих українців.

Офіс генпрокурора зафіксував загибель внаслідок повномасштабної агресії РФ 8311 цивільних осіб, у тому числі 437 дітей, понад 11 тисяч цивільних поранено. Про це у суботу, 19 листопада, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі національного телемарафону.
“На сьогодні зафіксовано понад 45 тисяч військових злочинів та понад 19 тисяч злочинів проти основ нацбезпеки.
За даними Офісу генпрокурора, зафіксовано загибель 8311 цивільних осіб, зокрема 437 дітей. Поранено понад 11 тисяч цивільних.
Але ми розуміємо, що реальна цифра набагато більша, до деяких окупованих територій ми ще не маємо доступу”, – сказав він.
Він наголосив, що лише за останні два місяці на деокупованих територіях Харківської, Донецької та Херсонської областей знайдено понад 700 тіл убитих та загиблих.
“Майже 90% – це цивільні особи”, – заявив Костін.
За його словами, у цих областях – понад 20 місць, де незаконно утримувалися та були закатовані українські громадяни. Найбільше злочинів проти цивільних та катівень було зафіксовано у Харківській області.
Костін додав, що на нещодавно звільненій території Херсонської області прокуратура лише розпочала роботу щодо злочинів, скоєних російськими загарбниками проти цивільних.
Генпрокурор також додав, що повідомлено про підозру у військових злочинах 216 особам, з них 17 – російські військовополонені, решті висунуто заочні підозри.
Обвинувальні акти до суду направили щодо 60 осіб, вже 12 осіб засуджено.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости