Темы дня:

В Госдумі РФ закликають завдати удару по Банковій

В Госдумі РФ закликають завдати удару по Банковій

Після атаки невідомого безпілотника на Кремль у Москві заборонили запускати дрони. Винятки передбачені для безпілотних літальних апаратів органів державної влади, повідомив мер Москви Сєргєй Собянін.

«Прийняли рішення про запровадження з сьогоднішнього дня заборони на запуск безпілотних літальних апаратів у місті Москві», – написав він у своєму Telegram.

Міський голова російської столиці стверджує, що рішення прийняли «для запобігання несанкціонованому використанню БПЛА, які можуть ускладнити роботу правоохоронних органів».

Несанкціонований запуск БПЛА в Москві передбачатиме за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Також в Росії уже почали ширитись агресивні заклики «відповіді» Україні. Так, депутат Госдуми РФ від окупованого Криму  Михайло Шеремет зажадав завдати ракетного удару по резиденції президента України у Києві.

«У Києві засіли терористи, а з ними, як відомо, переговори безглузді. Їх потрібно лише знищувати, причому швидко та нещадно. Настав час завдати ракетного удару по резиденції Зеленського в Києві. Готовий передати координати – вулиця Банкова, 11, де знаходиться так звана адміністрація президента України. Настав час бити по найболючіших точках терористичної держави, на яку сьогодні перетворилася Україна», — сказав Шеремет РИА Новости.

Схожі заяви із закликом бомбити Україну зробили і інші депутати російського парламенту.

Вдень 3 травня в Кремлі заявили про спробу атакувати резиденцію російського президента Владіміра Путіна безпілотниками вночі 3 травня. За словами спікера російського автократа Дмітрія Пєскова, внаслідок «терористичної акції» та «замаху» ніхто не постраждав. За його словами Владіміра Путіна в момент атаки дронів у Кремлі не було. У інциденті росіяни звинуватили Україну.

Речник президента України Сергій Никифоров заявив, що Україна не має інформації про так звані нічні атаки на Кремль та припустив, що Росія просто нагнітає ситуацію.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости