Темы дня:

В епіцентрі бойових дій – Бахмут та Мар’їнка

В епіцентрі бойових дій – Бахмут та Мар’їнка

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення щодо військового вторгнення РФ в Україну станом на вечір суботи, 15 квітня.
Повідомляється, що за добу противник завдав 19 авіаційних та чотирьох ракетних ударів, здійснив понад 15 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільної інфраструктури населених пунктів.
“Противник зазнає значних втрат, проте не відмовляється від своїх планів щодо окупації нашої території. Продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. За добу на зазначених дільницях нашими захисниками було відбито 40 атак супротивника”, – йдеться у зведенні.
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
На Куп’янському напрямку ворог провів мінування території у районах чотирьох населених пунктів.
На Лиманском напрямі противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населеного пункту Діброва.
На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Не припиняються бої за Бахмут. Противник провів атаку в районі населеного пункту Хромове, проте успіху не мав.
На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Сєверногоного та Первомайського, успіху не мав.
На Мар’їнському напрямі українські захисники відбили численні ворожі атаки у районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області.
На Шахтарському напрямі ворог наступальних дій не проводив.
На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник продовжує вести оборонні дії.
Для популяризації військової служби використовуються всі доступні методи. Своїм громадянам російське керівництво обіцяє високе грошове утримання і соціальний пакет. Останнім часом відзначається активізація агітації у Воронежі”, – повідомляють у Генштабі.
Авіація Сил оборони за добу завдала п’яти ударів по районах зосередження окупантів. А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили три райони зосередження живої сили, а також район зосередження артилерії, станцію радіолокації, зенітно-ракетний комплекс і склад боєприпасів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости