Темы дня:

В енергосистемі задіяні всі резерви – Укренерго

В енергосистемі задіяні всі резерви – Укренерго

Енегетики закликали українців зменшити використання електроенергії у вечірні години – з 19.00 до 22.00.

Енергетики вимушені задіяти всі резерви для забезпечення електроенергією всіх споживачів. Про це повідомляє Укренерго у середу, 17 травня.

“Виробництва електроенергії наразі достатньо для покриття споживання. Однак у вечірні години в енергосистемі задіюються всі можливі резерви для забезпечення споживачів електроенергією”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики пов’язують таку ситуацію з виведенням у плановий ремонт атомної генерації, яка після інтенсивної роботи під час опалювального сезону потребує перезавантаження палива.

Також в ремонти виведені низка енергоблоків теплових електростанцій, які зазнали масованих ракетних і дронових ударів росіян упродовж шести місяців осінньо-зимового періоду. Це значно знизило доступні потужності та резерви в енергосистемі, зокрема у вечірні години.

Окрім того, Росія продовжує тероризувати прикордонні та прифронтові області постійними обстрілами. Сьогодні вночі на Донеччині росіяни вночі пошкодили лінію електропередачі, яка живить одну з шахт. Шахтарів вивели. Бригади обленерго відновили живлення.

У свою чергу Міненерго повідомляє, що учора внаслідок бойових дій відключилася одна з ліній електропередачі у Дніпропетровській області. Виникли технологічні порушення, що призвело до відключень понад 6 тисяч абонентів.

Крім того, були зафіксовані відключення електроенергії і в Одеській області через технологічні порушення. Зараз усіх споживачів вже заживлено.

А у Сумській області одну з опор лінії електропередачі було пошкоджено трактором – тривають відновлювальні роботи.

Загалом без світла через попередні обстріли залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Зараз Україна не веде імпорт електроенергії. А її експорт триває в Польщу та Молдову лише вночі та вдень, коли в енергосистемі є надлишок потужності і знижене споживання.

Енегетики закликали українців зменшити використання електроенергії у вечірні години – з 19.00 до 22.00.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости