Темы дня:

Укренерго анонсувало зняття лімітів на один день

Укренерго анонсувало зняття лімітів на один день

Почергово в кожній області на один день буде повністю знято обмеження споживання для вимірювань фактичного споживання.

НЕК Укренерго анонсувало повне зняття лімітів споживання у всіх областях на один день протягом двох тижнів для проведення вимірів фактичного споживання.
“По всій Україні, починаючи з 8 лютого, буде змінено ліміти споживання. По кожній області в один день протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно для того, щоб було здійснено вимірювання фактичного споживання у кожній області”, – пояснюють в Укренерго.
Повідомляється, що по черзі в кожній області на один день буде повністю знято обмеження споживання.
“Оскільки в енергосистемі дефіцит потужності, спричинений російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри у конкретний день, ліміти споживання можуть бути дещо знижені. Більш конкретну інформацію ви можете отримати від обленерго у своєму регіоні. Але енергетики робитимуть все можливе, щоб споживачі не зазнали додаткового дискомфорту через проведення вимірювань”, – йдеться в повідомленні.
В Укренерго також розповіли, навіщо потрібні ці виміри.
“Завдяки цьому ми зможемо побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Таке дослідження, зване режимним виміром, дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область при нормальній роботі енергосистеми. Такі виміри дозволять враховувати при встановленні лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни у загальному рівні та структурі споживання. Отримані результати, які враховуватимуть зміни у чисельності населення та розміщенні підприємств, дозволять нам скоригувати обсяги лімітів для кожної області та забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах”, – повідомляють енергетики.
Орієнтовний графік режимних вимірів (у разі відсутності масованих атак з боку РФ):
– 8 лютого: Запорізька, Донецька, Миколаївська області;
– 9 лютого: Харківська, Херсонська, Хмельницька області;
– 10 лютого: Волинська, Київська область;
– 13 лютого: Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Закарпатська області;
– 14 лютого: Полтавська, Черкаська, Рівненська, Луганська області;
– 15 лютого: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська області;
– 16 лютого: Дніпропетровська область;
– 17 лютого: м. Київ, Чернівецька область;
– 20 лютого: Львівська, Одеська.
Водночас, наголошуємо, що у разі повторення Росією масованих ракетних обстрілів з енергетичної інфраструктури та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірювань мають бути перенесені до стабілізації ситуації”, – попереджають в Укренерго.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости