Темы дня:

Україну відвідає помічник президента Бразилії

Україну відвідає помічник президента Бразилії

Українські біженці у Португалії влаштували акцію протесту у Лісабоні у день приїзду президента Бразилії.

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва своєрідно відповів на пропозицію відвідати Україну з візитом. Він вирішив відправити до Києва свого помічника, повідомляє напередодні видання Folha.

Вказано, що спеціальний помічник президента Бразилії з міжнародних питань Селсо Аморім вирушить до України на доручення бразильського лідера. Про це повідомив керівник генерального секретаріату Адміністрації президента країни Марсіо Маседо.

“Президент прийняв рішення і доручив мені повідомити, що спеціальний помічник з міжнародних питань, екс-глави МЗС, який уже був у Росії, відвідає Україну”, – сказав Маседа, не уточнивши терміни поїздки Аморіма.

Таку заяву Маседо зробив після зустрічі із представниками Асоціації українців у Португалії, куди бразильський президент Луїс Інасіу Лула да Сілва прибув учора з п’ятиденним візитом. У столиці країни Лісабоні на нього чекала “тепла зустріч” з боку українських біженців, повідомляє Reuters. Біля посольства Бразилії в Португалії пікетники тримали плакати з написами “Росія – терористична держава” та “Досить вбивати наших дітей”.

“Щодня в Україні вмирають люди, і нам потрібна міжнародна підтримка”, – заявив президент Української асоціації в Португалії Павло Садоха, назвавши “дивним”, що “президент… який все життя боровся за демократію, зараз на боці тоталітаризму”.

Нагадаємо, минулого тижня в Китаї Луїс да Сілва заявив, що США повинні “припинити заохочувати війну та почати говорити про мир”. А до цього він запропонував поступитися Кримом Росії “для припинення війни”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости