Темы дня:

Українцям обіцяють зручні графіки відключень світла

Українцям обіцяють зручні графіки відключень світла

В Україні два дні поспіль впроваджують графіки аварійних відключень побутових споживачів і промисловості.

В Україні розробляють зручніші графіки відключення електроенергії. Про це заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.
За його словами, графіки складають так, щоб відключення були більш рівномірними і більш справедливо розподіленими між споживачами.
“Наразі в енергосистемі спостерігається дефіцит потужності, і Укренерго вимушено вводить графіки аварійних відключень споживачів. На жаль, у деяких регіонах вони розподіляються нерівномірно, тому одні споживачі мають доступ до електроенергії постійно, а деякі страждають від частих відключень”, – пояснив Кудрицький.
Голова Укренерго повідомив, що після російських ударів енергоживлення відновлено у більшості регіонів, але окремі населені пункти досі залишаються без надійного енергопостачання.
“Енергосистема зараз як поранений організм, який вимагає часу на відновлення. Ми продовжуємо ремонти і протягом цього часу закликаємо українських громадян економити енергоресурси. Навіть кілька відсотків економії дуже сильно допомагають збалансувати енергосистему. Ми вдячні всім, хто дбайливо ставиться до енергоспоживання, і закликаємо їх не залишати цієї корисної звички. Адже цей заклик буде актуальним і у наступні місяці”, – додав Кудрицький.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости