Темы дня:

Українці вже тренуються на F-16 – Боррель

Українці вже тренуються на F-16 – Боррель

У Євросоюзі сподіваються, що скоро зможуть передати винищувачі F-16 для потреб оборони України.

Євросоюз вітає рішення країн G7 про підготовку до відправки в Україну винищувачів F-16 та розраховує, що “вже скоро зможе їх поставити”. Українські пілоти вже почали тренування на цих літаках. Про це у понеділок, 22 травня сказав високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у Брюсселі перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ.

“Це дуже хороша ідея, це чудовий крок “сімки”, щоб нарешті почати готувати умови для постачання винищувачів. Підготовка пілотів уже почалася – це перше, що потрібно зробити, і я дуже сподіваюся, що ми скоро зможемо поставити Україні цей вид зброї”, – сказав він.

Боррель додав, що керівники зовнішньополітичних відомств сьогодні обговорять виділення із Європейського фонду світу нового траншу на зброю для Києва.

Раніше стало відомо, що Британія і Нідерланди створять коаліцію винищувачів для України. Лондон і Амстердам домовилися підтримувати Україну усім – від навчання пілотів до закупівлі літаків F16.

У свою чергу президент США Джо Байден підтвердив згоду на навчання українських пілотів на винищувачах F-16 під час переговорів з українським колегою Володимиром Зеленський у Японії. За словами Байдена, він отримав “тверде запевнення” від українського лідера, що F-16 не використовуватимуться для атак на території Росії.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: