Темы дня:

Українці працюватимуть у Центрі кібероборони НАТО

Українці працюватимуть у Центрі кібероборони НАТО

Українські фахівці зможуть брати участь у спільних кібернавчаннях і проводити разом з партнерами дослідження у сфері захисту критичної інфраструктури.

Фахівці Держспецзв’язку вперше представлятимуть Україну в Об’єднаному центрі передових технологій з кібероборони НАТО. Про це повідомляє РНБО у понеділок, 20 лютого.
Зазначено, що минулого тижня Кабмін ухвалив постанову Про представника Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації в Об’єднаному центрі передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE).
“Приєднання України до CCDCOE є значним досягненням у частині посилення міжнародної взаємодії у сфері кібербезпеки та кібероборони, а також важливим кроком на шляху до вступу України в НАТО… Також це сприятиме посиленню можливостей Національної системи кібербезпеки України та обміну досвідом між Україною і країнами-членами CCDCOE”, – заявила керівниця служби з питань інформаційної та кібербезпеки апарату РНБО, секретарка НКЦК Наталія Ткачук.
Підкреслюється, що українські фахівці матимуть доступ до величезної бази знань, зможуть брати участь у спільних кібернавчаннях і проводити разом з партнерами дослідження у сфері кібербезпеки, зокрема у сфері захисту критичної інфраструктури.
Надалі передбачається присутність на ротаційній основі CCDCOE представників та інших основних суб’єктів національної системи кібербезпеки – СБУ та Міноборони.
Раніше у Мінцифрі заявили, що зараз триває перша у світі кібервійна. При цьому Україні вдалося налагодити певну систему захисту проти Росії, і зараз перевага на нашому боці.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: