Темы дня:

Україна замовила 300 німецьких дронів

Україна замовила 300 німецьких дронів

Штучний інтелект у техніці зможе звільнити операторів дронів від постійного відеоспостереження.

Міністерство оборони України замовило у німецької компанії Quantum-Systems GmbH 300 додаткових розвідувальних дронів середньої дальності типу Vector для ЗСУ. Про це у середу, 31 травня пише Handelsblatt.

“Міністерство оборони України зробило третє замовлення на 300 систем Vector, після двох попередніх замовлень на 105 систем Vector у січні 2023 року та 33 системи Vector у серпні 2022 року”, – повідомили у компанії Quantum-Systems.

Зазначається, що дані дрони вже добре себе показали на полі бою за різних погодних умов та активно використовуються у розвідці.

Зазначається, що Vector дуже маневрений і готовий до використання за дві хвилини. Він оснащений електрооптичним та інфрачервоним сенсорами, що дозволяє цілодобово виявляти ворожі цілі. Швидкість – до 72 км/год. Тривалість одного польоту – 120 хвилин.

Завдяки захищеним каналам передачі даних Vector під час бойових місій здатний у режимі реального часу транслювати відео на наземні станції. Також він оснащений розширеними можливостями штучного інтелекту для аналізу даних: вбудовані алгоритми дозволяють автоматично ідентифікувати об’єкти й одразу передавати критично важливу розвідувальну інформацію на землю.

В компанії Quantum Systems додали, що для подальшої підтримки Збройних сил України був відкритий Центр обслуговування, підготовки, підтримки та логістики на території України, де проводять навчання для операторів дронів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости