Темы дня:

Україна вимагає від РФ списки всіх викрадених дітей

Україна вимагає від РФ списки всіх викрадених дітей

Верещук звернулася до російських омбудсменів із вимогою надати списки українських сиріт, депортованих до РФ.

Україна вимагає від Росії надати їй списки всіх вивезених на територію РФ дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це йдеться у заяві віце-прем’єр-міністра – міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.
З такою вимогою вона звернулася до російського уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової та російського уповноваженого з прав дітей Марії Львової-Бєлової.
“Пропоную невідкладно передати українській стороні списки всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які: 1) на 24.02.2022 були громадянами України, до 18 років включно; 2) зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях України; 3) були вивезені з тимчасово окупованих територій України на російську територію”, – написала Верещук у Facebook у суботу, 18 березня.
Нагадаємо, на сьогоднішній день офіційно зареєстровано понад 16 тисяч звернень про незаконно вивезених в РФ українських дітей, з яких 307 дітей вже повернули додому.
Як повідомлялося, 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Олексіївни Львово-Бєлової. Вони підозрюються у причетності до незаконної депортації українських дітей.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости