Темы дня:

Україна створює новий формат – Київську ініціативу

Україна створює новий формат – Київську ініціативу

Формат створено разом із сусідніми країнами Європи, а також країнами Балтії. Головна мета – консультації з питань безпеки.

Україна, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Румунія, Словаччина й Угорщина об’єдналися у формат Київська ініціатива задля обговорення викликів у сфері безпеки. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у понеділок, 22 серпня.
“Мета Київської ініціативи – координація наших зусиль. Передусім з питань безпеки. Ми говорили про продовження санкційного тиску, про майбутні гарантії безпеки для України”, – повідомив він.
Консультації відбуватимуться на постійній основі – раз на місяць у форматі відео. Також планується розширення кола учасників ініціативи.
“Цей формат розглядається як майданчик для обговорення спільних викликів у сфері безпеки для регіону Центральної та Східної Європи в умовах російської агресії та проти України”, – повідомили В ОП.
У зустрічі взяли участь радники глав держав і урядів семи країн.
За підсумками зустрічі Єрмак заявив, що військова “підтримка не скорочується, а навпаки, збільшується”.
“Потрібно показувати це перемогами наших Збройних сил. Ми отримали повну підтримку наших партнерів сьогодні щодо забезпечення підтримки наших Збройних сил”, – сказав він.
Також голова ОП повідомив, що до кінця серпня очікується поява першого документа – рекомендацій групи Єрмака–Расмуссена з питань гарантій безпеки України.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости