Темы дня:

Україна розраховує ще на $2 млрд допомоги – Мінфін

Україна розраховує ще на $2 млрд допомоги – Мінфін

Особливістю фонду буде можливість мультиплікувати залучені в нього кошти у три рази, пояснив Сергій Марченко.

Україна розраховує на створення нового фонду, що може надати підримку на $2 млрд. Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю оприлюдненому в четвер, 27 квітня.

За його словами, Міжнародна асоціація розвитку – IDA (International Development Association) розширює пакет підтримки України і створює окремий фонд – SPURR (Special Program for Ukraine’s Recovery and Crisis Response). Його особливістю буде можливість мультиплікувати залучені в нього кошти, завдяки чому Україна потенційно може отримати $6 млрд допомоги.

“Найближчим часом про нього (фонд – ред.) буде оголошено, його назва – SPURR і загальний розмір – $2 млрд. Цей фонд мультиплікативний: умовно кажучи, здійснюється потрійна мультиплікація, тобто, якщо зберуть $2 млрд, то потенційно Україна може отримати $6 млрд допомоги”, – сказав він.

Марченко уточнив, що це кредитні кошти Світового банку, і наголосив, що мультиплікативний ефект – це дуже важливо.

Глава Мінфіну також повідомив, що обговорюється питання компенсації відсоткових ставок за пільговими кредитами, які надають Україні, зокрема, й на відновлення.

“Важливо, щоб ці нові гроші не впливали на наші зобов’язання з обслуговування боргу. Це важливо і для програми з МВФ, для дотримання боргової стійкості. Тому ми просимо наших партнерів про компенсацію відсоткової ставки, якщо кредитні кошти надаються через Світовий банк”, – пояснив міністр.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: