Темы дня:

Україна різко збільшила експорт електроенергії

Україна різко збільшила експорт електроенергії

В Україні виробляється достатньо електроенергії для покриття потреб споживачів. Цьому сприяє і нинішня повінь.

Україна розпочала експорт електроенергії до Словаччини та зберігає обсяги поставок до Польщі та Молдови. Про це повідомляє Укренерго у понеділок, 17 квітня.
“Від сьогодні розпочався експорт електроенергії до Словаччини (200 МВт на годину), продовжується експорт до Польщі (75 МВт на годину) та Молдови (99-134 МВт у різні години). Також зі Словаччини триває незначний імпорт (2-4 МВт на різні години)”, – йдеться у повідомленні.
При цьому наголошується, що у самій Україні виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Цьому сприяє і нинішня повінь. Рівень води значно вищий, ніж у попередні роки. Гідроелектростанції працюють добу безперервно, і для мінімізації наслідків повені проводять контрольовані скидання води, що дозволяє зменшити рівень у Київському та Канівському водосховищах.
Складна ситуація з енергопостачанням залишається вздовж лінії фронту. Вчора внаслідок пошкодження мереж російськими обстрілами Херсон та частина області тимчасово були знеструмлені. Енергетики оперативно відновили живлення.
Наразі триває відновлення енергосистеми після масованих атак росіян. Пріоритетом є підвищення надійності живлення.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: