Темы дня:

Україна отримала $60 млн від Світового банку

Україна отримала $60 млн від Світового банку

Гроші будуть направлені на відшкодування видатків держбюджету на оплату праці працівників держорганів та установ освітньої сфери.

Україна отримала від Світового банку 60 мільйонів доларів. Про це повідомляє Мінфін.
Зазначається, що 22 листопада 2022 року у державний бюджет надійшло 60 млн доларів від Світового банку. Із цих коштів 50 млн долварів надано на пільгових умовах від Міжнародної асоціації розвитку, решта 10 млн доларів – як гарантії від Латвії.
“Ми вдячні уряду Латвії та команді Світового банку за підтримку фінансової стабільності України. Залучені кошти дозволять Україні посилити фінансування для працівників бюджетної сфери, а також і надалі забезпечувати стійке державне управління в Україні”, – заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.
Гроші будуть направлені на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів і бюджетних установ освітньої сфери як на національному рівні, так і на регіональному.
Повідомляється, що зазначені позики надані за Угодою про надання Україні фінансування у рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проекту “Підтримка державних витрат для забезпечення сталого державного управління в Україні”.
Як зазначили у прес-службі Мінфіну, термін погашення кредиту від МАР – 10 років з 4-річним пільговим періодом, одноразова комісія – 0,25%, комісія за зобов’язанням – 0,25% річних від незнятого залишку. Термін погашення кредиту від Латвії – 18,5 років з 4-річним пільговим періодом, одноразова комісія – 0,25% та комісія за зобов’язанням – 0,25%.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости