Темы дня:

Україна об’єднала Євросоюз – Зеленський

Україна об’єднала Євросоюз – Зеленський

Європа долає кризу, незважаючи на колосальні ресурси, кинуті Росією на те, щоб зламати цілий континент, зазначив президент.

За час повномасштабного вторгнення Росії на територію України країни Євросоюзу об’єдналися та стали однією сильною командою. Про це у середу, 28 грудня, сказав президент Володимир Зеленський у ході виступу у Верховній Раді із щорічним посланням Про основи внутрішньої та зовнішньої політики.
“За 10 місяців цього року ми допомогли Заходу знайти себе знову, повернутися на глобальну арену і відчути, наскільки Захід переважає. Ніхто на Заході вже не боїться і ніколи не боятиметься Росії. Ми допомогли Євросоюзу набути справжньої суб’єктності. Допомогли Європі відчути себе не декількома чемпіонатами з командами різного рівня, а однією сильною командою, яка разом з усім вільним світом виборює перемогу. Саме Україна об’єднала Європейський Союз”, – сказав Зеленський.
На його думку, Європа долає кризу, незважаючи на колосальні ресурси, кинуті Росією на те, щоб зламати цілий континент.
“Все, що Росія намагалася робити проти Європи, не спрацювало. Кожен російський крок став помилкою. Наші ж кроки – спрацювали”, – наголосив президент.
За словами Зеленського, вперше в історії Євросоюз допомагає захищатися від такої масштабної агресії. Вперше низка країн ЄС змінили своє законодавство та свої політичні правила і тепер надають масштабну збройну підтримку Україні. Вперше в історії деякі країни Європи переглянули поняття нейтралітету та протистоять агресії разом із українцями.
Зеленський зазначив, що “більшість країн світу вже не цікавиться, чи почує їх Росія. З цим покінчено. Тепер світ по-справжньому зацікавлений у тому, чого ще чекати від України, що Україна може дати Європі та світу”.
“Ми даємо кожному нашому партнеру унікальне почуття та історичну можливість бути переможцем разом з Україною. Завдяки українцям світ згадує, що це – бути переможцями. Наступного року ми це лише посилимо”, – заявив він.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости