Темы дня:

Україна наростила імпорт палива у 12 разів

Україна наростила імпорт палива у 12 разів

Постачання пального перевищує попит на нього, формується запас палива. Весь імпорт іде із Європи.

За півроку війни з Росією Україна збільшила імпорт палива у 12 разів, повідомляється на сайті Міністерства економіки.

Так, у серпні було імпортовано 709,5 тисячі тонн бензину, дизпалива та зрідженого газу, тоді як у березні – всього 58,8 тисячі тонн.

“Якщо у березні ми завозили в середньому на добу 827 тонн бензину та 1,4 тис. тонн дизпалива, то у серпні – 4,2 тис. та 16,9 тис. тонн відповідно”, – зазначила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

“На ринку бачимо поступове накопичення запасів нафтопродуктів завдяки постійному зростанню обсягів імпорту. Саме тому сьогодні немає ажіотажного попиту на пальне, на АЗС немає черг, а ціни не демонструють тенденції до стрімкого зростання”, – додала міністр.

У Мінекономіки прогнозують, що у вересні-грудні щомісяця Україні потрібно 500-550 тисяч тонн пального. “Повною мірою забезпечувати потреби ЗСУ, а також екстрених та комунальних служб, аграріїв, громадського транспорту”, – пояснила Свириденко.

Вона наголосила на переорієнтації імпорту пального після російського вторгнення.

“Сьогодні 95% імпортованого бензину та 72% дизельного палива ми отримуємо з країн ЄС. Лідерами постачань є Румунія, Литва, Словаччина, Греція, Болгарія та Польща”, – заявила Свириденко.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости