Темы дня:

Україна формує контрударні корпуси – Резніков

Україна формує контрударні корпуси – Резніков

Партнери усвідомлено підтримують ідею контрнаступу України не лише на політичному, а й на воєнному рівні, запевнив міністр оборони.

Україна може завдати кілька контрударів по російським агресорам. Для цього формуються контрударні корпуси. Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю Gazeta Wyborcza, оприлюдненому у середу, 29 березня.
Так, на запитання, чи вірить він, що Україна перейде в контрнаступ і навіть закінчить війну до кінця року, міністр відповів: “Абсолютно нічого не змінилося. Я оптиміст за вдачею, але також професійний юрист, тому я роблю свої міркування не на основі бажаного, а в фактах”.
“А факти такі: по-перше, ми лише закінчуємо формування контрударних корпусів. По-друге, наші партнери цілком усвідомлено підтримують ідею контрнаступу не лише на політичному, а й на військовому рівні. Генерали армій НАТО знають про наші плани та вважають, що їх реалізація реальна”, – наголосив Резніков.
Він запевнив, що українські військові знають тактику росіян, а ті, у свою чергу, не знають, чого чекати від ЗСУ.
“На мій погляд, наших ударів буде кілька. Але їхній напрямок, інтенсивність і час визначатиме Генштаб. Зараз весняна земля розкисає, колісна техніка не проїде. Ось чому ви повинні чекати”, – пояснив міністр.
За його словами, росіяни бояться контрнаступу України і вже готують лінії оборони, зокрема в Криму вже “сформували три кільця оборони, будують укріплення на південних пляжах”.
“Це означає, що вони розпорошують свої оборонні ресурси, їх суспільство бачить, що “спецоперація” йде не за планом. Їхній бойовий дух падає, вони вже зазнають поразки”, – резюмував голова військового відомства.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости