Темы дня:

У ЗСУ заявили про покращення становища під Донецьком

У ЗСУ заявили про покращення становища під Донецьком

Біля Авдіївки армія РФ здійснює певну ротацію. Росіяни бояться контрнаступу ЗСУ і розуміють, що їхній Донецький напрямок виснажений.

На Донецькому напрямку українськими військовими було зайнято деякі позиції, які є стратегічно важливими. Про це заявив керівник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону.

За його словами, війська РФ продовжують атакувати на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

“Там вони намагаються зосередити сили, але їм нічого не вдається. На Донецькому напрямку нам вдалося покращити своє тактичне становище. Тобто ми зайняли деякі стратегічно важливі позиції”, – наголосив Дмитрашківський.

Він повідомив, що біля Авдіївки армія РФ проводить певну ротацію.

“На сьогоднішній день відомо про виведення звідти 200-ї мотострілецької бригади росармії. Їх відвели, щоб вони змогли відновити сили. Натомість є інформація, що туди зайшли “вагнерівці”. Але поки що підтвердження цьому немає”, – сказав Дмитрашківський.

Він додав, що росіяни дуже бояться контрнаступу ЗСУ і розуміють, що їхній Донецький напрямок виснажений.

Нагадаємо, за даними Генштабу, ЗСУ відбили понад 70 атак армії РФ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Як заявив президент України Володимир Зеленський, цей тиждень “буде особливо вагомим для захисту України, для руху до перемоги”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости