Темы дня:

У ЗСУ озвучили “наслідки” успіхів в Бахмуті

У ЗСУ озвучили “наслідки” успіхів в Бахмуті

Сергій Череватий зазначив, що ворог не знизив кількість атак на тлі часткових успіхів українських бійців у місті.

Російські окупанти за останню добу здійснили 390 обстрілів позицій захисників на Бахмутському напрямку. Крім того, відбулося 15 боєзіткнень, дев’ять авіаударів. Про це повідомив в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в четвер, 11 травня.

Так він прокоментував запитання про те, як вчорашнє просування ЗСУ під Бахмутом вплинуло на інтенсивність ворожих атак.

“В результаті боєзіткнень 165 окупантів було знищено, 216 поранено, один попав в полон. Також було знищено два основних танки ворога Т-72, бойову машину десанту, два бронеавтомобілі і пункт управління безпілотними апаратами, і польовий склад з боєприпасами”, – розповів він.

За його словами, після вчорашнього просування ЗСУ на окремих ділянках фронту біля Бахмута, противник не знизив кількість артилерійських обстрілів та авіанальотів. Разом з тим, ворог продовжує нести суттєві втрати в особовому складі під час активних боєзіткнень.

“В плані артилерійських та авіанальотів приблизно кількість плюс-мінус та ж сама… Через такі активні боєзіткнення вони (окупанти – ред.) втрачають велику кількість особового складу… Вони змушені крім головної сили, яка по суті монопольною була на цьому напрямку у ПВК Вагнер, долучати підрозділи мотострілецькі, а до цього вони залучали повітряно-десантні війська”, – підкреслив Череватий.

На Лимансько-Куп’янському напрямку ворог здійснив 470 обстрілів та 11 авіанальотів на позиції українських захисників, також відбулось одне боєзіткнення, додав Череватий.

“В результаті 38 окупантів було знищено, ще 65 зазнали поранень. Знищено чотири бойових машини піхоти, станцію радіоелектронної боротьби Стриж. Чотири польових склади з боєприпасами”, – резюмував речник.

Як ми вже писали, 9 травня ватажок “вагнерівців” Євгеній Пригожин повідомив про втечу 72 ОМБр ЗС РФ з-під Бахмута та “500 трупів” своїх бійців.

Додамо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіяни на деяких напрямках відступили на два кілометри.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости