Темы дня:

У Японії з’явився торговий автомат із м’ясом ведмедів

У Японії з’явився торговий автомат із м’ясом ведмедів

Напади ведмедів стають все більш серйозною проблемою у сільських районах Японії.

У японському місті Сембоку підприємець Дайші Сато встановив біля свого магазину локшини “соба” торговельний автомат із м’ясом чорних ведмедів, які потрапляють в пастки в місті або яких вбивають мисливці в горах, повідомляє Reuters.

Через нестачу їжі у лісах чорні ведмеді все частіше доходять до поселення людей. Внаслідок зіткнень із ведмедями минулого року в Японії 75 людей отримали травми, двоє загинули. Одна зі смертей сталася в Акіті – префектурі, де зараз працює торговельний автомат із ведмежатиною.

“Ведмеді можуть бути небезпечними, коли приходять до міста, тому мисливці встановлюють пастки або стріляють у них”, – сказав Сато.

У середньому протягом тижня люди купують від семи до десяти упаковок ведмежатини. Одна упаковка важить 250 грамів і коштує 2200 єн ($16,75).

“Ведмеже м’ясо не дуже поширене, тому ми хочемо, щоб туристи, які приїжджають до міста, купували його”, – каже Сато.

Азіатські чорні ведмеді занесені до списку вразливих видів тварин, але на них все ще дозволено полювати і вживати їх в їжу.

Торгові автомати в Японії пропонують дуже широкий спектр продуктів: від напоїв, закусок та хірургічних масок до екзотичніших страв, таких як їстівні комахи та китове м’ясо.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости