Темы дня:

У Силах оборони оцінили ситуацію під Бахмутом

У Силах оборони оцінили ситуацію під Бахмутом

Російські окупанти продовжують докладати максимальних зусиль для прориву оборони ЗСУ на Бахмутському напрямку.

Бахмут нині лишається епіцентром наступу російських окупантів, які намагаються тут прорвати оборону. Зокрема, за добу на цьому відрізку фронту сталось 300 обстрілів та 60 боєзіткнень. Ворог під час сутичок втратив 63 військовослужбовців убитими та 141 пораненими різного ступеня. Про це повідомив представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону Єдині новини.
За його словами, окупанти на цьому напрямку мають значні втрати щодоби.
Крім того, українські захисники знищили 33 росіян на Куп’янсько-Лиманському напрямку.
Запеклі бої точаться нині на півночі від Бахмута. Командування Сил оборони докладає зусиль, щоб не дати ворогу просуватись по нашій території.
Соледарська операція показала, наскільки, виснаживши противника, Сили оборони грамотно й планомірно відійшли, не давши себе оточити, зазначив Череватий.
Він також відповів на питання, чи можна назвати бої під Бахмутом великим наступом ворога. За його словами, люті бої тут тривають більш як сім місяців.
“Там динаміка боїв на нашій ділянці фронту, по суті, понад сім місяців залишається дуже активною, і ворог постійно маневрує військами, замінює, зокрема, й через те, що в нього значні втрати. Отже, сказати, що суттєво змінилася ситуація, не можна, тому що тут і так амплітуда атак ворога по кілька десятків на кожній із ділянок фронту”, – розповів речник.
Як уже повідомлялося, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов повідомив, що російські війська поблизу Бахмута змінюють тактику. Спочатку вони кидають у бій піхоту, а не артилерію чи іншу техніку.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости