Темы дня:

У РФ можуть готувати ґрунт для націоналізації ресурсів олігархів

У РФ можуть готувати ґрунт для націоналізації ресурсів олігархів

“Кухар Путіна” Прігожин заявив про необхідність конфіскації розкішного майна у представників еліт, які не підтримують війну.

У Росії, напевно, можуть створювати інформаційні умови для виправдання націоналізації ресурсів олігархів з метою фінансування війни в Україні. Такою є думка аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти згадують слова засновника ПВК “Вагнер” Євгєнія Прігожина на похороні одного з найманців військової компанії 24 грудня. Він заявив, що Росії необхідно конфіскувати розкішне майно у представників еліт, які не підтримують війну в Україні, побоюючись втратити привілейований спосіб життя.

Аналітики вважають, що Прігожин порушив цю тему для просування своїх політичних цілей, зокрема легалізації “Вагнера”. Пов’язані із приватною військовою компанією ресурси підтримали критику еліт. Прігожин може використовувати такі популістські пропозиції для підвищення свого авторитету в російському суспільстві або вплинути на впровадження жорстких заходів націоналізації, вважають в ISW.

В Інституті вивчення війни додали, що президент Росії Владімір Путін також побічно “атакував” російських олігархів. За його словами, переважна більшість бізнесменів є “патріотами”, проте є й ті, хто не поділяє його настрої у питанні війни проти України. На думку очільника Кремля, росіяни, які виводять гроші за кордон і не мають зв’язку з РФ, “небезпечні” для країни.

У Білому домі, нагадаємо, раніше заявили, що президент РФ Владімір Путін все частіше звертається до ПВК “Вагнера” за військовою підтримкою після 10 місяців війни в Україні.

При цьому саме ПВК “Вагнер” відіграє найактивнішу роль з боку РФ у бойових діях навколо Бахмута Донецької області, який на сьогоднішній день є найгарячішою ділянкою фронту.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости