Темы дня:

У Раді зробили заяву щодо виплат для ЗСУ

У Раді зробили заяву щодо виплат для ЗСУ

Пропонується створити спільну робочу групу і розробити законопроєкт, який урегулює питання оплати праці військових, повідомив Давид Арахамія.

Керівники силових відомств пропонують відкласти розгляд постанови про виплату військовим премій по 30 тисяч гривень. Про це повідомив голова парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія у Telegram у віторок, 2 травня.

За його словами, Верховна Рада отримала лист від силовиків з їхнім баченням щодо оплати праці особового складу. Військові вважають, що проголосована нещодавно правка не вирішує питання, пов’язані з грошовою винагородою, зокрема, строковиків і курсантів. Також ця правка не враховує особливостей проходження служби в різних регіонах і виконання завдань різного ступеня складності.

“Автори листа пропонують надалі розробляти нормативну базу щодо оплати праці захисників більш диференційовано і головне – із залученням командування та представників сектора нацбезпеки й оборони”, – зазначив Арахамія.

У листі, який підписали міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, голова СБУ Василь Малюк, закликають відкласти розгляд проєкту постанови із цією правкою.

Натомість пропонується зібрати робочу групу з представників Ради, Кабміну і Генштабу ЗСУ та до кінця травня спільно розробити законопроект, який урегулює питання оплати праці захисників.

Арахамія додав, що буде пропонувати Раді відкласти розгляд постанови №8312-П і негайно створити запропоновану силовиками робочу групу.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: