Темы дня:

У Раді анонсували “адекватні” зміни щодо зарплат військовим

У Раді анонсували “адекватні” зміни щодо зарплат військовим

Напрацьовані конкретні питання, пов’язані зі справедливим та пропорційним рівнем забезпечення грошовим утриманням військовослужбовців.

Парламентська робоча група вже напрацювала певні алгоритми щодо виплати заробітної плати військовослужбовцям, які можуть бути сприйняті суспільством та військовими як “абсолютно адекватні”. Про це повідомив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у ВР Федір Веніславський.
“Напрацьовуються конкретні питання, пов’язані зі справедливим і пропорційним рівнем грошового забезпечення військовослужбовців, які виконують бойові завдання, які перебувають у тилу і виконують певні службові завдання”, – розповів він.

Веніславський зазначив, що найближчими днями керівники цієї робочої групи скоріше за все проведуть брифінг, на якому більш детально розкажуть про напрацювання.

“Але за результатами роботи цієї робочої групи вдалося напрацювати певні алгоритми, які, я думаю, будуть сприйняті суспільством, як абсолютно адекватні й справедливі”, – додав нардеп.
Нагадаємо, з 1 лютого змінився порядок виплат військовослужбовцям. Так, мінімальний розмір грошового забезпечення було підвищено до 20 100 гривень усім військовослужбовцям. 100 тисяч гривень на місяць, як і раніше, збережені захисникам, які воюють безпосередньо на передовій.

Водночас 30 тисяч гривень, що раніше виплачувалися широкому колу силовиків, тепер виплачуються військовим, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником, пропорційно часу виконання завдань, а також тим, хто перебуває на бойовому чергуванні й бере участь у відбитті повітряних нападів противника, незалежно від району виконання завдання.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости