Темы дня:

У п’яти областях аварійні відключення – Укренерго

У п’яти областях аварійні відключення – Укренерго

Ситуацію ускладнюють погодні умови – поривчастий вітер, заледеніння дротів, у центральному регіоні є відключення через пошкодження електромереж.

В Україні суттєво зріс дефіцит в енергосистемі. У деяких регіонах уже почалися аварії відключення електроенергії, повідомляє Укренерго у понеділок, 16 січня.

Це пов’язано зі зменшенням виробництва електроенергії через ракетні обстріли електростанцій. Також на це накладається збільшення споживання, пов’язаного із початком робочого тижня, йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що до обленерго доведено зменшені ліміти споживання на добу. Через їхнє перевищення вже з 9:00 ранку було запроваджено аварійні відключення у чотирьох областях, а з 10:00 – у п’яти областях України. Також можливе застосування аварійних відключень й в інших регіонах.

“Ситуацію ускладнюють погодні умови (поривчастий вітер, заледеніння дротів), у центральному регіоні є відключення через пошкодження у розподільчих електромережах”, – додали в Укренерго.

Українці можуть уточнити ситуацію у конкретному місті чи області на сайті місцевого обленерго. Їхній список можна знайти за посиланням.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости