Темы дня:

У НБУ дали пораду, чи варто купувати криптовалюту

У НБУ дали пораду, чи варто купувати криптовалюту

Криптовалюта – це не засіб платежу і не гроші.

Криптовалюта є ризикованим інструментом для вкладення грошей, українцям радять зосередитися на інших інструментах інвестування своїх заощаджень: від депозитів до держоблігацій.. Про це заявила  перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова в ефірі каналу “Ми Україна”.

Рожкова нагадала про офіційну позицію НБУ, який не вважає криптовалюту платіжним засобом, “і це те, що слід пам’ятати громадянам”.

“До речі, у світі відношення до криптовалют не є однозначним. І ми вже були свідками серйозних потрясінь на цих ринках у США, коли виявлялося, що криптовалюти, які мали бути забезпечені фізичними доларами, виявилися незабезпеченими нічим, і це дуже великі ризики”, – сказала вона.

“Це не засіб платежу, це не гроші, це інший активи, тому, якщо люди хочуть їм скористатися, нехай зважують на ризики, які там присутні”, – наголосила перший заступник голови НБУ.

За її словами, універсальний рецепт – це диверсифікувати свої заощадження.

“Він працює в усі часи абсолютно, і зараз він також працює, оскільки економіка потроху відновлюється, люди також переналаштовуються, і хочуть приймати рішення вже базуючись на якихось економічних розрахунках”, – сказала вона.

Вона нагадала про заходи НБУ щодо стимулювання банків, які дозволили підвищувати ставки за депозитами, а Мінфін підняв ставки за державними облігаціями.

“Тому вже є альтернатива: можна покласти гроші на депозит, можна – у військові облігації чи просто в ОВДП. Є можливість навіть, для тих, хто хоче придбати валюту, це лімітовано в рамках 100 тисяч гривень на місяць, і розмістити на депозит”, – заявила Рожкова.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: