Темы дня:

У Молдові розкрили організаторів заворушень на протестах

У Молдові розкрили організаторів заворушень на протестах

Правоохоронним органам вдалося зупинити громадянина Росії, який прибув до Кишинева 9 березня, його метою було навчити людей, які мали намір дестабілізувати ситуацію в Молдові.

Російські спецслужби планують дестабілізувати ситуацію в Молдові, зокрема, на акції, яку організують сьогодні члени та прихильники партії Шор, розповів голова Національної поліції Віорел Чернеуцяну, повідомляє Newsmaker.

Чернеуцяну згадав, що правоохоронним органам вдалося зупинити громадянина Росії, який прибув до Кишинева 9 березня. За словами поліцейського, його метою було навчити людей, які мали намір дестабілізувати ситуацію в Молдові.

“Наш агент під прикриттям, впроваджений у цю групу, вступив у контакт із людиною з Росії. Другий громадянин Росії, Андрій, приїхав до Молдови, щоб організувати навчання. Раніше він уже бував у Молдові, кілька разів змінював прізвище та документи, щоб його не можна було відстежити”, – сказав Чернеуцяну.

Глава поліції також повідомив, що організатори майбутніх заворушень сформували 10 груп по 10 осіб, яких готували до акцій. Усі їхні дії координували із Росії. При цьому всім завербованим обіцяли за організацію заворушень 10 тисяч доларів та підтримку політичних сил у Молдові. Учора сімох із них затримали та доставили до поліції.

Також Чернеуцяну продемонстрував записи, зняті прихованою камерою, на яких зафіксовано тренування.

Нагадаємо, що напередодні у Білому домі заявили, що РФ планує повалити владу у Молдові.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости