Темы дня:

У Мінекономіки підтвердили прогноз інфляції на рівні 28%

У Мінекономіки підтвердили прогноз інфляції на рівні 28%

Відомство не бачить підстав переглядати макропрогноз, який ліг в основу бюджету 2023 року.

Міністерство економіки України підтвердило макропрогноз, на якому збудовано державний бюджет 2023 року: зростання ВВП на 3,2% за інфляції 28%. Про це 1 лютого повідомило агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на першого заступника голови відомства Дениса Кудіна.

“28% (прогноз інфляції) так і є, ми поки не схильні його переглядати. При цьому ми бачимо зростання реального ВВП на 3,2%, як і було. Поки що залишаємось на цьому прогнозі”, – заявив Кудін у кулуарах бізнес-форуму зі швидкого відновлення України в Люксембурзі.

Коментуючи покращення Нацбанком прогнозу інфляції на поточний рік із 20,8% до 18,7%, Кудін зазначив, що її причини на сьогодні – це подорожчання собівартості виробництва.

“Тобто ланцюги поставок змінилися, подорожчала логістика, і це об’єктивно впливає на собівартість виробників, які переводять її далі на кінцевих споживачів. Ми не бачимо підстав переглядати той макропрогноз, який ми зробили у жовтні минулого року. Окремі показники змінилися, але одне врівноважує інше, і загальний підсумок залишився тим самим”, – пояснив заступник міністра.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: