Темы дня:

У Мінагрополітики розповіли про результати роботи “зернового коридору”

У Мінагрополітики розповіли про результати роботи “зернового коридору”

За 22 дні з початку роботи “зернового коридору” з українських морських портів вийшло 33 кораблі з 719 549 тонн агропродукції.

Про це розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного марафону, передає пресслужба Мінагрополітики.

Ще 18 суден вантажаться і очікують черги на виїзд.

За словами Висоцького, до війни сільське господарство разом із іншими суміжними галузями формувало близько 20 % української економіки. Зараз на тлі падіння інших секторів це будуть усі 30 %, можливо й 35 %.

“Тобто 1/3 нашої економіки – це сільське господарство, яке на 70 % залежить від експорту. Ми виробляємо такі великі обсяги, що їх неможливо спожити на внутрішньому ринку”, – розповів він.

Саме тому настільки критично не лише виготовити те, що потрібно спожити українцям, але й експортувати, щоб і надалі розвивати сільське господарство України, яке робить такий величезний внесок в українську економіку.

Висоцький зазначив, що у липні Україна експортувала у цілому 3 млн тонн сільськогосподарської продукції. За 15 днів серпня – уже 2 млн тонн.

“Тобто, маємо вийти мінімум на 4 млн тонн експорту в серпні, а це плюс 250-300 млн дол валютної виручки тільки за місяць”, – додав чиновник.

Нагадуємо, з портів “Одеса” та “Чорноморськ” вийшло ще 4 судна з українською агропродукцією – це вже восьмий караван з продовольством.

Сьомий караван із п’яти балкерів з українськими кукурудзою та пшеницею вийшов 16 серпня з двох портів Одеської області.

Шести кораблям надали дозвіл на вивезення зерна з українських портів.

Понад 23 тисячі тонн пшениці у порту “Південний” завантажили на балкер Brave Commander, яке готуються до відправлення в Ефіопію.

В Україні зібрали 20,8 млн тонн зерна нового врожаю, зокрема Миколаївська та Закарпатська області повністю завершили збирання культур ранньої групи.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости