Темы дня:

У Катарі розпочався Чемпіонат світу з футболу

У Катарі розпочався Чемпіонат світу з футболу

Перший чемпіонат на Близькому Сході триватиме до 18 грудня. У ньому востаннє візьмуть участь 32 команди, з 2026 року їхня кількість збільшиться до 48. Початок ЧС був затьмарений низкою скандалів.

У катарському місті Ель-Хаур ввечері в неділю, 20 листопада, розпочався Чемпіонат світу з футболу 2022 року – перший на Близькому Сході, повідомляє агенція AP. На стадіоні “Ель-Байт” у матчі-відкритті чемпіонату грають команди Катару й Еквадору. Фінальний матч турніру пройде 18 грудня.

Це буде останній ЧС з футболу, в основній частині якого братимуть участь 32 національні команди. З 2026 року, коли відбудеться наступний чемпіонат, який прийматимуть США, Канада та Мексика, запроваджуються нові правила, за якими кількість команд-учасниць збільшиться до 48.

Як пише AP, очікується, що на ЧС в Катарі прибудуть 1,2 мільйона вболівальників, щоб підтримати свої команди. Загальна кількість мешканців самого емірату становить близько трьох мільйонів людей, більшість з яких – трудові мігранти. До ЧС у країні збудували сім нових стадіонів, а загалом матчі проводитимуться на восьми.

Збірна України не змогла пробитися до основної частини ЧС-2022.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: