Темы дня:

У ГУР розповіли про запаси ракет Росії

У ГУР розповіли про запаси ракет Росії

РФ має можливість виробляти високоточні ракети, також використовує українські Х-55, зазначив Вадим Скібіцький.

Росія продовжує виробляти високоточні ракети під час повномасштабного вторгнення України: вона виробляє майже 40 нових ракет на місяць. Крім того, російські терористи використовують українські крилаті ракети Х-55, передані у рамках Будапештського меморандуму. Про це повідомляє New York Times із посиланням на представника Головного управління розвідки Міноборони Вадима Скібіцького.

Російські заводи зброї продовжують виробляти нові ракети, зазначає він.

За його словами, РФ змогла виготовити 240 точних крилатих ракет Х-101 та практично 120 крилатих ракет морського базування Калібр з початку повномасштабної війни проти України.

Окрім того, українські розвідники після обстрілів почали виявляти дозвукові крилаті ракети Х-55, які були виготовлені у 1970-х роках для несення ядерної боєголовки. Боєголовку вилучено, а баласт додано, щоб замаскувати факт того, що вона не несе корисного навантаження. Ці ракети виготовлені на українському збройовому заводі.

Скібіцький вважає, що вони найімовірніше були частиною зброї, яку Україна передала Росії ще в 1990-х роках у рамках міжнародної угоди, спрямованої на забезпечення суверенітету та територіальної цілісності країни.

Під час обстрілу Росія використовує українські ракети як приманку, щоб змусити Україну застосувати проти них ППО під час обстрілу. Після спрацювання ППО російські бомбардувальники запускають сучасніші ракети з руйнівними боєголовками.

Окрім ракет, російські загарбники також використовують передані Україною в рамках Будапештського меморандуму стратегічні бомбардувальники Ту-160 та Ту-95.

Зазначимо, що в рамках Будапештського меморандуму Україна погодилася відмовитися від свого ядерного арсеналу – третього за величиною у світі на той час – і передала Росії в обмін на гарантії безпеки.

Як повідомлялося, міноборони Росії опублікувало відео запуску ракет по об’єктах енергетики України 5 грудня.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости