Темы дня:

У ГУР розповіли, навіщо Путіну потрібен Медведчук

У ГУР розповіли, навіщо Путіну потрібен Медведчук

Через Віктора Медведчука йшло фінансування агентурних мереж та наповнення негласного бюджету ФСБ, зазначив Кирило Буданов.

Народний депутат і кум російського президента Віктор Медведчук найбільше потрібен Федеральній службі безпеки РФ. Про це у четвер, 22 вересня, сказав начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов на брифінгу, відповідаючи на запитання, навіщо Медведчук потрібний Володимиру Путіну.
“З точки зору розвідінформації: Медведчук на цьому етапі найбільше потрібен Федеральній службі безпеки, а не комусь там конкретно. Тому що він – та особа, через яку безпосередньо йшло фінансування багатьох агентурних мереж тут. Через нього йшло загалом фінансування певних посадових осіб та наповнення негласного фонду бюджету ФСБ. Тому він їм дуже потрібен. Це засіб, насамперед, і впливу, і заробляння, відмивання коштів”, – заявив Буданов на брифінгу в Офісі президента, відповідаючи на запитання журналістів.
За його словами, в цьому і головна причина, чому в Росії так боролися за Медведчука.
Зокрема, глава Офісу президента Андрій Єрмак додав, що Медведчук – це “дуже потужний для них носій інформації”.
Нагадаємо, 21 вересня Україна обміняла Медведчука на 200 військовополонених, більшість із яких – захисники Азовсталі.
Зазначимо, що наприкінці травня речник Кремля все ж таки коментував ситуацію з обміном Медведчука на українських військових з Азовсталі. Зокрема він запевняв, що це зробити неможливо.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости