Темы дня:

У ГУР оцінили конфлікт Пригожина з Міноборони РФ

У ГУР оцінили конфлікт Пригожина з Міноборони РФ

Групи Вагнер взагалі може не залишитися після того, що відбувається навколо Бахмута, вважає Вадим Скібіцький.

Глава російської приватної військової компанії Вагнер Євген Пригожин, швидше за все, не зможе стати переможцем у конфлікті з Міноборони РФ. Про це сказав заступник начальника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю для РБК-Україна, оприлюдненому у четвер, 23 березня.

“Цей конфлікт триває. Хто вийде переможцем? Швидше за все, міністерство оборони та генштаб”, – заявив він.

Він нагадав, що відомство Сергія Шойгу різко обмежило постачання та боєприпаси для “вагнерівців”. Пригожин має проблеми з набором особового складу. До того ж, він не виконав тієї обіцянки, яку давав: він казав, що до вересня візьме Бахмут. Він почав критикувати російську регулярну армію, хоча сам не виконав своїх обіцянок.

“Але основне – чи взагалі залишиться ПВК Вагнер після того, що зараз відбувається навколо Бахмута? Вона втрачає свої основні сили, а їхні інтереси не обмежуються тільки Україною. Вони мають завдання в Сирії, в Африці, на Близькому Сході. Пригожин вже відверто визнає, що його просто зливають”, – додав Скібіцький.

Раніше цього тижня стало відомо, що Пригожин попросив Шойгу допомоги під Бахмутом. За його даними, ЗСУ мають намір розпочати широкомасштабний наступ і завдати флангових розсікаючих ударів з метою відрізати підрозділи ПВК Вагнер від основних сил ЗС РФ.

Також повідомлялося, що ПВК Вагнер хоче набрати 30 тисяч бойовиків до травня.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости