Темы дня:

У Генштабі підтвердили удар по базі РФ у Макіївці

У Генштабі підтвердили удар по базі РФ у Макіївці

У зведенні Генштабу повідомляється, що 31 грудня в районі зосередження у Макіївці Донецької області було знищено та пошкоджено до 10 одиниць ворожої військової техніки різних типів, втрати окупантів уточнюються.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення з військового вторгнення РФ в Україну станом на вечір понеділка, 2 січня, 313-ї доби повномасштабної війни в Україні.
Противник завдав ракетного та 28 авіаційних ударів. Слід зазначити, що 27 авіаційних ударів російські окупанти завдали по цивільній інфраструктурі, використовуючи БПЛА Шахед-136. Всі ці дрони були збиті, – йдеться у зведенні.
Повідомляється, що загроза подальших авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України.
Противник, втрачаючи багато живої сили, продовжує зосереджуватися на веденні наступальних дій на Бахмутському і намагається покращити тактичне становище на Куп’янському та Авдіївському напрямках.
На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріляли райони населених пунктів Єлине Чернігівської, Травневе – Сумської області, а також Стрілка, Стариця, Вовчанськ та Кам’янка на Харківщині.
На Куп’янському напрямку ворог обстріляв з мінометів та реактивної артилерії райони Новомлинська, Дворічної, Лимана Першого, Ольшаної, Куп’янська, Орлянки, Котлярівки Харківської області, а також Андріївки та Стельмахівки Луганської області.
На Лиманському напрямку під вогонь противника потрапили Макіївка, Червонопопівка та Діброва у Луганській області, а також Терни на Донеччині.
На Бахмутському напрямку окупанти продовжують обстрілювати райони населених пунктів Спірне, Білогорівка, Веселе, Соледар, Бахмут, Костянтинівка, Ступочки, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.
На Авдіївському напрямку ворожий вогонь зафіксовано у Бердичах, Авдіївці, Георгіївці, Мар’їнці та Водяному Донецької області.
На Новопавлівському напрямку під вогневий вплив потрапили Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка та Времівка на Донеччині.
На Запорізькому напрямку ворог завдав вогневого ураження в районах населених пунктів Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпільське, Чарівне, Новоданилівка, Оріхів, Малі Щербаки, Степове, Кам’янське та Плавні Запорізької області і Мусіївка на Дніпропетровщині.
На Херсонському напрямку противник продовжує обстріл населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Херсона, Антонівки та Берислава. Є поранені серед мирного населення.
У Генштабі підтвердили, що 31 грудня у районі зосередження у населеному пункті Макіївка Донецької області було знищено та пошкоджено до 10 одиниць ворожої військової техніки різних типів, втрати особового складу окупантів уточнюються.
“Російські загарбники продовжують вчиняти протиправні дії щодо місцевих жителів на тимчасово зайнятій території Херсонської області. Окупанти збирають інформацію про осіб, які займаються підприємницькою діяльністю, та вилучають у них автомобільний транспорт і товари”, – повідомляють у Генштабі.
Українська авіація протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження ворога та 5 – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости