Темы дня:

У Донецькій області запобігли диверсії на ТЕС

У Донецькій області запобігли диверсії на ТЕС

Слідчі встановили факт підготовки диверсії у рамках розслідування провадження щодо держзради колишнього правоохоронця.

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) запобігли диверсії на Курахівській ТЕС, яку готував екс-правоохоронець із Донецької області разом зі своїм спільником. Про це повідомляється на сайті бюро у середу, 1 лютого.

За даними слідства, після захоплення окупантами частини Донецької області посадовець одного з правоохоронних органів регіону почав працювати на ворога.

“Підтримуючи ідею “русского мира”, фігурант планував з використанням вибухівки пошкодити Курахівську ТЕС. Він попередньо сховав вибухові пристрої, боєприпаси та засоби ініціювання вибуху у спеціально облаштованому сховку недалеко від ТЕС, але на території, підконтрольній Україні. Здійснити вибух на “об’єкті” повинен був його спільник, з яким він активно обговорював плани диверсії, у тому числі через соціальні месенджери”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі встановили факт підготовки диверсії у рамках розслідування провадження щодо державної зради колишнього правоохоронця, який проводив фільтраційні заходи на одному з блокпостів тимчасово окупованої території Донбасу. Працюючи на окупантів, він перевіряв автомобілі та шукав серед водіїв та пасажирів людей, які мають приналежність до правоохоронних органів України або ЗСУ та співпрацюють з державними органами влади України.

Співробітники ДБР викрили його наміри щодо диверсії, встановили місце розташування схованки та запобігли теракту. Екс-правоохоронцю заочно повідомлено про підозру у державній зраді та у підготовці до здійснення диверсії (ч.2 ст.111, ч.1 ст.14, ч.2 ст.113 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Наразі ДБР шукає спільника підозрюваного.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости