Темы дня:

У черзі на виїзд з Маріуполя померли близько 10 осіб – мер

У черзі на виїзд з Маріуполя померли близько 10 осіб – мер

Мер зазначив, що евакуюватися з окупованого Маріуполя можливо, але ця можливість дуже обмежена.

Минулого тижня близько десяти мирних жителів загинули в черзі на виїзд з окупованого Маріуполя. Про це на брифінгу повідомив мер міста Вадим Бойченко.

“На жаль, є випадки, коли наші люди в цих чергах помирають, тому що вони змучені, а також їм не надається медична допомога. Минулого тижня близько десяти людей загинули у цьому конвої”, – сказав Бойченко.

Мер зазначив, що евакуюватися з окупованого Маріуполя можливо, але ця можливість дуже обмежена.

“Потрібно відбути всю чергу у так званих фільтраційних центрах, чекати доводиться по три-п’ять місяців. Літні люди позачергово сьогодні виїжджають. Але ще слід розуміти, що час у дорозі від Маріуполя до підконтрольної Україні території, тобто до міста Запоріжжя як найближчого населеного пункту, займає від трьох до п’яти діб”, – уточнив мер.

Бойченко підтвердив, що за надання можливості виїхати з міста окупанти вимагають значну суму грошей.

“Вони збирають із перевізників, які могли б вести безкоштовно. Але варто розуміти, що вони платять за те, щоб доїхати до Бердянська, потім – з Бердянська до Запоріжжя, і все має свою ціну. І, на жаль, це велика ціна, яку платять сьогодні українці, щоби доїхати до підконтрольної нашій державі території”, – уточнив мер міста.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости