Темы дня:

Трюдо: Україна може розраховувати на Канаду та США

Трюдо: Україна може розраховувати на Канаду та США

Допомога Києву та війна в Україні стали головними темами переговорів лідерів двох країн. Трюдо заявив, що його країна підтримуватиме Україну, “чого б це не коштувало”.

Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час зустрічі у п’ятницю, 24 березня, заявили про намір підтримувати Україну “чого б це не коштувало”, повідомляє CNN.
Під час виступу в Оттаві разом із головою Білого дому Трюдо заявив, що Україна може розраховувати на США та Канаду як на партнерів.
“Як ви добре знаєте, пане президенте, Канада і надалі твердо стоятиме на боці України, чого б це не коштувало. Разом ми – партнери, на яких Україна – і світ – можуть розраховувати”, – сказав він.
Трюдо нагадав, що Канада постачає Україні артилерію, боєприпаси, бронетехніку та танки, з 2015 року навчає українських військовослужбовців та запроваджує санкції проти кремлівського режиму.
У свою чергу Байден підкреслив, що російський диктатор Путін не досяг своїх цілей в Україні, а “любов українського народу до своєї країни переможе”.
“Давайте ще раз підтвердимо, що ми підтримуватимемо факел свободи, що яскраво горить, і підтримуватимемо український народ”, – додав він.
Президент США також сказав, що Росії не вдалося зруйнувати єдність НАТО, і пообіцяв, що США і Канада “оборонятимуть кожен сантиметр території” Альянсу.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: