Темы дня:

Світовий банк різко знизив прогнози на 2023 рік

Світовий банк різко знизив прогнози на 2023 рік

Очікуване у 2023 році зростання глобальної економіки в 1,7% – один із найгірших результатів за останні 30 років.

Світовий банк різко знизив прогнози зростання економіки більшості країн і попередив, що нові несприятливі потрясіння можуть привести світову економіку до рецесії. Про це 10 січня повідомило агентство Bloomberg.

За прогнозами, цьогорічний світовий ВВП збільшиться на 1,7%, що приблизно вдвічі менше, ніж прогнозувалося в червні (3,0%).

Наголошується, що це буде третій найгірший результат за останні три десятиліття, зважаючи на падіння 2009 та 2020 років.

Світовий банк також скоротив оцінку зростання економіки на 2024 рік, заявивши, що стійка інфляція та вищі відсоткові ставки є одними з ключових причин. Він також звернув увагу на вплив вторгнення Росії в Україну та зниження інвестицій.

За словами президента Світового банку Девіда Малпасса, ВВП у країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються, наприкінці наступного року буде приблизно на 6% нижчий за рівень, що очікується напередодні пандемії Covid-19.

Він також заявив, що наслідки періоду явної слабкості у США, Китаї та ЄС посилюють ситуацію у найбідніших країнах.

Світовий банк закликав до “значного збільшення інвестицій” для країн, що розвиваються, включаючи нове фінансування з боку міжнародного співтовариства та перерозподіл існуючих витрат, таких як неефективні сільськогосподарські та паливні субсидії.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: