Темы дня:

Суд відправив під арешт мера Одеси

Суд відправив під арешт мера Одеси

У Геннадія Труханова не знайшлося 30,866 млн гривень для внесення застави, яку раніше призначив суд.

Міського голову Одеси Геннадія Труханова взято під варту в рамках розслідування справи щодо одеського заводу Краян. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у четвер, 4 травня.

“Справа одеського Краяну – міського голову Одеси взято під варту”, – було сказано у короткому повідомленні.

Трохи пізніше у САП зазначили, що сьогодні колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу Труханову. Причиною арешту стало те, що він не вніс визначену судом раніше заставу у розмірі 30,866 млн гривень. Через це прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

ВАКС заслухав доводи сторін та частково задовольнив клопотання, застосувавши до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,420 млн гривень застави.

“На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту в залі суду”, – додали в САП.

Нагадаємо, ще в лютому 2018 році Геннадій Труханов був затриманий в аеропорту Бориспіль одразу після прильоту з Варшави. Тоді ж затримали і заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

Мера Одеси підозрюють у зловживанні службовим становищем у справі про придбанні будівель заводу Краян за 185 млн гривень. При цьому він та інші особи обвинувачуються у заволодінні коштами бюджету у сумі понад 92 млн гривень. Через кілька днів його відпустили на поруки.

Обвинуваченими у справі Краяна, окрім міського голови Одеси, проходять його заступник Павло Вугельман, екс-голова постійної комісії міськради з комунальної власності Василь Шкрябай, колишній директор муніципального департаменту комунальної власності Олексій Спектор і його заступник Володимир Радіонов, директор ТОВ Девелопмент еліт (продавець адмінбудинку) Петро Загодіренко, директор ТОВ Valton Group Ігор Кравченко і директор підприємства Брокбізнесконсалт Галина Богданова (оцінювач).

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости