Темы дня:

США збираються продати Колумбії модернізовані винищувачі F-16

США збираються продати Колумбії модернізовані винищувачі F-16

Літаки будуть поставлені безпосередньо компанією Lockheed Martin.

Військово-повітряні сили Колумбії можуть отримати модернізовані винищувачі четвертого покоління F-16 Viper (Block 70/72). Компанія Lockheed Martin заявила про намір продати південноамериканській країні більше 20 літаків, супутнє обладнання та боєприпаси. Про це повідомляє Infodefensa.

Концерн Lockheed Martin пропонує Колумбії придбати 24 винищувачі F-16 Fighting Falcon, модернізованих до рівня Block 70/72. Така модифікація була вперше представлена два місяці тому.

Відомо, що сума угоди складе $4,2 млрд. Ціна 24 літаків – $2,45 млрд – більше $100 млн за одиницю. Ще $1,75 млн Колумбії доведеться заплатити за логістику, будівництво і модернізацію інфраструктури, навчання і підготовку персоналу, постачання тренажерів і техобслуговування протягом трьох років.

Також Lockheed Martin пропонує Колумбії оплатити окремо ракети до винищувачів. Йдеться про протикорабельні AGM-84E Harpoon та AGM-154 JSOW. Вартість складе приблизно $175 млн і $225 млн відповідно.

Україна неодноразово наголошувала на тому, що винищувачі F-16 потрібні для оборони під час повномасштабного російського вторгнення, однак надання цієї техніки досі не відбулося.

Раніше повідомлялося, що Японія збирається утилізувати 100 винищувачів F-15J. Також будуть знищені двигуни до цих літаків.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: