Темы дня:

США та союзники заморозили активи російських еліт на понад 58 млрд доларів

США та союзники заморозили активи російських еліт на понад 58 млрд доларів

Спеціальна міжнародна група пообіцяла подвоїти свої зусилля в притягненні до відповідальності росіян.

Сполучені Штати Америки та їхні союзники вже заблокували чи конфіскували майно на понад 58 мільярдів доларів, яке належить підсанкційним росіянам чи контролюється ними, повідомила спеціальна міжнародна робоча група з пошуку активів РФ під назвою «Російські еліти, ставленики та олігархи» (Russian Elites, Proxies and Oligarchs – REPO).

Зокрема, було заморожено фінанси й конфісковано предмети розкоші такі, як яхти, елітна нерухомість і цінні вироби мистецтва, пише CNN.

Об’єднання, що складається з представників держав “Великої Сімки”, Австралії та Європейської комісії 9 березня провело своє шосте багатостороннє засідання, під час якого пообіцяло подвоїти зусилля щодо покарання РФ за вторгнення в Україну.

“REPO подвоїть зусилля, щоб притягнути Росію до відповідальності за її несправедливу війну, протидіючи спробам Росії підірвати, обійти або уникнути колективні санкції. REPO продовжить виявляти й заморожувати активи підсанкційних росіян, щоб позбавити Кремль коштів, необхідних для ведення цієї незаконної війни”, – йдеться у спільній заяві за результатами зустрічі.

У межах зусиль щодо подальшої боротьби з ухиленням росіян від обмежень Заходу група також видала рекомендації для бізнесу в питанні виявлення та запобігання поширеним методам, до яких вдаються представники РФ. Крім цього, з метою ширшої боротьби з ворожими діями REPO ділиться із залученими країнами відповідними інструментами й підходами.

Раніше повідомлялося, що загальна сума активів РФ, заморожених у Німеччині з початку війни Росії проти України становить близько 5,32 млрд євро.

Напередодні голова правління StateWatch Олександр Лємєновпоказав, які саме російські активи та в яких грандіозних обсягах можуть бути конфісковані в Україні та перетворені на кошти, що підуть на підвищення нашої обороноздатності, у тексті “Найбільш ласі шматки російського майна в Україні”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости