Темы дня:

США перевірять “влучання” в ЗРК Patriot – CNN

США перевірять “влучання” в ЗРК Patriot – CNN

Телеканал, посилаючись на анонімного американського чиновника, заявив, що Вашингтон планує перевірити ймовірне “пошкодження” системи.

Уряд США припускає, що система Patriot “ймовірно, була пошкоджена, але не знищена”, в результаті російського ракетного обстрілу Києва та Києвської області у вівторок, 16 травня. Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на американського чиновника.

США все ще оцінюють масштаби збитків, заявило джерело. За його словами, оцінка дасть змогу визначити “чи треба повністю відновити систему чи просто відремонтувати на місці”.

Медіа нагадало, що міністерство оборони Росії про те, що нібито “під час високоточного удару гіперзвукового ракетного комплексу «Кинджал по Києву було вражено зенітно-ракетний комплекс Patriot”.

ЗМІ також навело інформацію української сторони про те, що ЗСУ “успішно перехопили всі шість гіперзвукових ракет, випущених росіянами”. Там додали, що речник ПС ЗСУ Сергій Ігнат відмовився коментувати заяву росіян.

Американські офіційні особи повідомляли CNN минулого тижня що Росія вже намагалася поцілити по цих системах, зокрема, 4 травня. Однак “ця атака не вдалася, і українці успішно перехопили ракету, перш ніж вона встигла вразити Patriot”.

Разом з тим, офіційні особи США вважають, що “росіянам вдалося вловити сигнали, які випромінює Patriot, що дозволило їм націлитися на систему за допомогою гіперзвукової ракети” Кинджал.

Ракетна система Patriot має потужний радар для виявлення наближених цілей на великій відстані, що робить її потужною платформою ППО, здатною перехоплювати балістичні ракети тощо. Але радіолокаційне випромінювання, необхідне для виявлення загроз на відстані, також “дає змогу противнику виявити батарею Patriot і визначити її місцезнаходження”, повідомляє видання.

Нагадаємо, що Юрій Ігнат на прохання прокоментувати заяву росіян відповів буквально так: “Залишимо це без коментарів. Не будемо коментувати російські джерела”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: