Темы дня:

США ніколи не визнають анексію Криму – Держдеп

США ніколи не визнають анексію Криму – Держдеп

Сполучені Штати вітають зусилля української Кримської платформи, спрямовані на привернення уваги світової спільноти до російської окупації, що триває.

США заявили, що ніколи не визнають незаконною анексію Росією українського Криму, заявили у Держдепі США.
“Дев’ять років тому Росія вторглася в Україну і захопила Крим, що стало явним порушенням міжнародного права, суверенітету і територіальної цілісності України. Сполучені Штати вітають зусилля української Кримської платформи, спрямовані на привернення уваги світової спільноти до російської окупації,  не визнають і ніколи не визнають  анексію півострова Росією. Крим – це Україна”, – йдеться у заяві Держдепу США.
Президент Володимир Зеленський, зокрема, у своєму традиційному вечірньому зверненні заявив, що визволенням Криму Україна поставить історичну точку у спробах Росії ламати життя українцям та всім народам Європи та Азії, на підкорення яких ця країна претендувала.
“У 2014 році російська агресія почалася саме із захоплення Криму. Логічно, що звільненням Криму ми поставимо історичну точку в будь-яких спробах Росії ламати життя українцям та всім народам Європи, Азії, на підкорення яких Кремль колись претендував. Міжнародне право переможе саме тут, на землях України: на Донбасі, у Приазов’ї, на Херсонщині та в Криму”, – заявив президент.
Зеленський нагадав, що 26 лютого Україна відзначає День спротиву окупації Криму та Севастополя.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: