Темы дня:

S&P підвищило кредитний рейтинг України

S&P підвищило кредитний рейтинг України

Завдяки реструктуризації погашення боргу України в іноземній валюті скоротилося приблизно на 40% у період з 2022 до 2024 року, зазначили в агентстві.

Рейтингове агентство Standard & Poor’s Global Ratings (S&P) покращило довгостроковий кредитний рейтинг України в іноземній валюті до CCC+, прогноз – стабільний. Раніше рейтинг був на дефолтному рівні SD. Про це повідомляється на сайті агентства у неділю, 21 серпня.

“Рейтингова дія слідує за завершенням реструктуризації єврооблігацій України”, – пояснило агентство.

Також Standard&Poors підтвердило суверенні кредитні рейтинги в національній валюті на рівні CCC+/C та підвищило рейтинг за національною шкалою з uaBB- до uaBB.

“Стабільний прогноз врівноважує нашу думку про скорочення вимог щодо обслуговування державного боргу України і наші очікування стабільної міжнародної фінансової підтримки з ризиками, пов’язаними з війною, що триває”, – зазначили в S&P.

Експерти зазначають, що завдяки реструктуризації погашення боргу України в іноземній валюті скоротилося приблизно на 40% у період з 2022 по 2024 рік – до приблизно $10 млрд із $16 млрд.

“В результаті короткострокові ризики для позиції ліквідності уряду і, у ширшому сенсі, його здатність погашати комерційний борг, у тому числі в іноземній валюті, здається керованою”, – вважають в агентстві.

Водночас наголошується, що здатність України обслуговувати борг залишається вразливою і залежить від сприятливих фінансових та економічних умов, тоді як в умовах війни з Росією, що триває, є багато факторів, значною мірою непідконтрольних уряду.

Раніше рейтингові агентства S&P та Fitch знизили рейтинг України в іноземній валюті до переддефолтного рівня. Це було пов’язано із зовнішнім боргом України.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости