Темы дня:

Соледар залишається під контролем ЗСУ

Соледар залишається під контролем ЗСУ

Російські пропагандисти повідомляли про те, що ЗСУ отримали наказ залишити місто, але кілька офіційних джерел в Україні спростували це твердження.

Офіційні джерела спростували, що Збройні сили України втратили контроль над Соледаром або планують вийти з нього, про що стверджують російські пропагандисти.

Про те, що Соледар залишається під контролем українських військових, стверджують представник Східного угруповання військ Сергій Череватий, заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін, голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко та військовий журналіст Юрій Бутусов.

Череватий в ефірі телемарафону сказав, що біля Соледара тривають кровопролитні бої, але ЗСУ тримають місто.

“Тільки з 00:00 7 січня вже було 76 обстрілів з боку окупантів у цьому напрямку. Відбулося 10 боєдотиків. Збройні сили роблять все, щоб завдати максимальної шкоди ворогові в особовому складі та техніці. Але роблять все, щоб вирівняти тактичне становище”, – повідомив він.

Мисягін лаконічно повідомив, що Соледар – під контролем Сил оборони України.

Кириленко в ефірі телемарафону зазначив, що військове командування “вживає максимальних заходів, щоб відновити ті положення, на яких частково ворог мав успіх”.

Про це вранці у суботу, 7 січня, заявив із місця подій і український журналіст Юрій Бутусов.

“Доброго ранку із Соледара, пишу зараз саме з цього міста, на Донбасі мороз, сонячний день. Воїни 46-ї десантно-штурмової бригади впевнено захищають українське місто”, – написав він у своєму телеграм-каналі.

“Бригада нова, створена після початку війни, повністю складається з мобілізованих бійців, але якби така ж керованість і така ж довіра в колективі були збудовані в інших наших частинах, то про жодні проблеми в цьому районі говорити не доводилося”, – додав Бутусов.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости